ALA marka "ARTÇI" tip og sigortaları, yüksek gerilim şalt tesislerinin, güç transformatörleri, motor kablo çıkışları, kondansatör veya gerilim transformatörlerinin önüne konularak kısa devre akımlarının meydana getireceği dinamik ve termal etkilere karşı koruyucu görevi yaparlar.

ALA marka "ARTÇI" tip akım sınırlayıcı og sigortaları, arıza akımının ortaya çıkardığı ısı enerjisiyle eriyerek arızalı devreden akan büyük kısa devre akımlarının kesilmesini sağlar ve aynı zamanda ayırma işlemi yaparak tekrar atlamaları önler.

Mekanik açma pimi kuvvetinin etkisiyle, sigortalı yük ayırıcıları, modüler hücreler gibi sistemlerde, ilgili cihazı açabilme özelliğine sahiptir.

Sigortanın, anma akımı ile minimum açma değerleri arasında yüklenmesi ihtimali olduğu durumlarda, TERMİK KORUMA özelliği ile donatılmış sigortalarımız önerilir. Bu sayede, sigorta içinde oluşan yüksek ısı porselen gövdenin dayanabileceği maksimum ısı değerine ulaşmadan, termik sistem çalışarak çarpma pimi kurtulur ve sistemdeki ilgili cihazın açmasını sağlar.

Sigortalar, bakıma ihtiyaç duyulmaması ve düşük maliyetleri sebebiyle, yüksek gerilim şalt tesislerinin, kısa devre ve arıza akımlarına karşı korunmasında ideal bir çözümdür.